Blog: Net Jeroen Bosch: “Vernieuwend en anders dan de rest”

Geplaatst op

08/03/2016

Categorie

Nieuwsberichten

We steken continu onze nek uit om LNG goed op de kaart te zetten. Soms roept het weerstand of vragen op omdat het product nog niet biologisch is. Soms krijgen we uit onverwachte hoek prachtige complimenten. Dat laatste overkwam ons afgelopen weekend tijdens de opening van onze nieuwe truckstop in Veghel. Daar vergeleek Wim van de Donk – Commissaris van de Koning in Noord Brabant – ons met Jeroen Bosch: “Ook iemand die vernieuwde en anders was dan de rest.”

En niet alleen wij ontvingen dit compliment. Ook onze Brabantse samenwerkingspartners waarmee we de truckstop in Veghel hebben gerealiseerd: Van den Broek Olie en Greenpoint Fuel. Toch wel bijzonder om met een schilder vergeleken te worden die 500 jaar geleden leefde, wereldwijd bekend is en nu hoogtijdagen beleeft in Den Bosch met een prachtige expositie. Wat zegt dat over onze toekomst?

Enerzijds vinden we het heerlijk dit compliment te ontvangen en is het goed om weer even stil te staan bij de mooie zaken die we aan het realiseren zijn. Anderzijds geeft het ons een enorme duw in onze rug en zet het ons nóg meer aan tot actie. Want ondanks dat de Commissaris van de Koning ons Brabants ondernemerschap prijst, komt LNG niet voor in het duurzame mobiliteitsbeleid van de Provincie. Toch gek voor een transitiebrandstof die ons uiteindelijk naar Bio-LNG moet helpen en daarmee niet alleen Brabant, maar heel Nederland nog groener op de kaart kan zetten.

Maar wat niet is kan nog komen. Dat gaf Wim van de Donk ook aan: “De overheid stimuleert innovatie op duurzaam logistiek gebied. Vraag niet om beleid, maar vaar op eigen kracht.” Varen doen we niet, duurzaam rijden des te meer. Binnenkort openen we meer LNG stations van Rolande. Dus kom maar op met die LNG-trucks op de Nederlandse wegen!

We dagen alle transporteurs en verladers uit LNG te adopteren en te integreren in hun organisatie. Alleen door samen te werken op zo veel mogelijk verschillende fronten bereiken we in ieder geval de ambitie van Rolande: dat niet één transportbedrijf ooit nog fossiele brandstoffen hoeft te gebruiken!