Card Acceptatie Hoyer

Geplaatst op

04/03/2021

Categorie

Nieuwsberichten, Persberichten

Rolande, pionier en marktleider bij de opbouw van infrastructuur voor vloeibaar aardgas als brandstof voor vrachtwagens en bio-LNG (Bio-Liquefied Natural Gas) in Nederland maakt vandaag de samenwerking met de Hoyer Groep bekend. Het doel is bij alle LNG/CNG-tankstations snel en eenvoudig afrekenen mogelijk te maken. Vandaar dat er besloten is tot een acceptatieovereenkomst om te kunnen afrekenen met verschillende tankkaarten.

  • De overgang naar een duurzaam wegtransport moet versneld worden
  • Het LNG-netwerk wordt in heel Europa uitgebreid
  • Vloeibaar aardgas levert een aanzienlijke vermindering op van de CO2-uitstoot bij vrachtwagens

Straks kan men bij de tankstations van Rolande betalen met de HoyerCard.Europe. Samen willen de bedrijven zorgen voor een verdere uitbreiding van het LNG-netwerk. Rolande heeft in 2020 zijn eerste LNG-tankstation in het Duitse Ulm geopend. Hoyer Groep opende in 2020 zijn eerste tankstation in Soltau. Inmiddels heeft Rolande vier tankstations in Duitsland en voor het einde van het jaar moeten er nog 10 bijkomen. In 2022 moeten dan 24 tankstations het netwerk van Rolande compleet maken.

Toekomst wegtransport groen

Zowel Rolande als ook Hoyer zijn van mening dat de toekomst van het wegtransport groen is. Daarom is een verlaging van de CO2-uitstoot noodzakelijk is. Vandaar dat er een zogenaamde ‘cross-card acceptatieovereenkomst’ werd ondertekend. ‘Rolande streeft ernaar een LNG-netwerk op te zetten om heel Europa af te dekken. Wij willen het mogelijk maken dat je met een vrachtwagen op LNG net zo gemakkelijk van Göteborg naar Gibraltar kunt rijden als met een wagen op diesel. Om dat te kunnen realiseren, gaat Rolande uit van een eigen netwerk van tankstations, maar gaat daarnaast ook partnerschappen voor de lange termijn aan in die zin dat wij verschillende kaarten accepteren’, zegt Jolon van der Schuit, CEO van Rolande.

Vloeibaar aardgas en transport

‘Om ervoor te zorgen dat de technologie van vloeibaar aardgas een plaats kan veroveren in de logistiek, is Hoyer de uitdaging aangegaan een zo dicht mogelijk netwerk van tankstations op te zetten. In 2020 heeft de groep het eerste eigen LNG-tankstation in bedrijf genomen. Binnen afzienbare tijd zullen er nog heel wat mogelijkheden bij komen om bij geselecteerde tankstations van Hoyer LNG te tanken. Bovendien zijn er acceptatieovereenkomsten gesloten, zoals de overeenkomst met Rolande, om het tanken van LNG met de HoyerCard.Europe in Duitsland en de naburige Europese landen mogelijk te maken. ‘Het is ons doel als familiebedrijf snel en doordacht te handelen om onze klanten zo snel mogelijk op uitgebreide schaal een veilige levering voor de mobiliteit van de toekomst te bieden’, verklaart Thomas Hoyer, beherend vennoot van de Hoyer Groep.