De voordelen van LNG

Liquefied Natural Gas (LNG) is vloeibaar gemaakt aardgas, dat een extreem lage temperatuur heeft. Hierdoor wordt het volume van aardgas 600 keer kleiner en is het uitermate geschikt als transportbrandstof. Met LNG rijdt je schoner, stiller en goedkoper zonder de voordelen van een reguliere truck te verliezen.

Kiezen voor LNG betekent kiezen voor de toekomst

Momenteel leveren meerdere truckfabrikanten (Iveco, Scania en Volvo) krachtige LNG-trucks, die qua prestaties en rendement niet onderdoen voor een dieseltruck, maar die wel bijdragen aan het creëren van een schonere wereld voor morgen! Overstappen betekent dan ook een flinke stap vooruit. En er zijn meer voordelen:

Infographic LNG
 • LNG-trucks zijn nóg een stuk schoner dan Euro-VI dieseltrucks
  Rijden op LNG is schoner dan rijden op diesel. Er is 17% minder Co2-uitstoot en minder gezondheidsschade door fijnstof en NOx. Vervoer op LNG voldoet nu al aan de strenge Europese emissienormen die gesteld zijn aan vrachtvervoer, zonder dat aanvullende maatregelen nodig zijn (zoals roetfilters).
 • LNG-trucks zijn tot 75% stiller dan dieseltrucks
  Een ander voordeel van LNG-trucks is dat deze veel stiller zijn dan een dieseltruck. Dit kun je meten met behulp van het Piek-certificaat, dat door de leveranciers van LNG-trucks afgegeven wordt nadat uit een geluidsmeting blijkt dat aan de richtlijnen voldaan is.
 • De LNG-truck is kostenbesparend
  Uit ervaring blijkt dat het verbruik van een LNG-truck gemiddeld 10% tot 15% lager is dan het verbruik van een vergelijkbare dieseltruck. Een voorbeeld: waar een dieseltruck op 28,5 liter per 100 kilometer uitkomt, ligt het verbruik van een LNG-truck op zo’n 24,25 kilogram per 100 kilometer. Daarnaast is de prijs van een kilo LNG significant lager in vergelijking met een liter diesel. Dit levert samen een aanzienlijke besparing in je TCO vanaf 100.000 kilometer per jaar.
 • Van LNG naar bio-LNG
  De volgende stap in het verduurzamen van zwaar wegtransport is de inzet van bio-LNG. Een LNG-truck kan ook rijden ook (een blend van LNG en) bio-LNG! Als je verder wilt verduurzamen is het dus niet nodig om aanpassingen te doen in het wagenpark.

Wil je meer weten over LNG? Neem dan contact met ons op.