G&V Energy Group en Rolande openen hun derde LNG-tankstation in België

Geplaatst op

14/06/2022

Categorie

Nieuws, Nieuwsberichten

Met het station in Meer openen Rolande, marktleider op het gebied van LNG in Nederland en G&V Energy Group, de grootste onafhankelijke speler op de Belgische markt van tankstations, vandaag hun derde LNG-tankstation in België. Hiermee bieden de partners, samen met de stations in Antwerpen en Habay, een dekkend LNG-netwerk in België. “Een belangrijke stap in de verduurzaming van het goederentransport.”

“Wij geloven in ‘groener’ transport dat tegelijkertijd rendabel is”, aldus Jolon van der Schuit, CEO van Rolande. “Op dit moment zijn LNG en Bio-LNG daar de aangewezen brandstoffen voor. Met bio-LNG bespaart zwaar wegtransport 99,8 procent aan CO2-uitstoot ten opzichte van diesel en dragen we bij aan de doelstelling van de Europese Commissie om in 2030 klimaatneutraal te opereren.”

Het nieuwe station is gevestigd aan de Londenstraat 3 in Hoogstraten en is een openbaar 24/7 zelfbedieningsstation met twee liquefied natural gas (LNG)-pompen. De capaciteit bedraagt 150 voertuigen per dag, waarbij een snelle tankbeurt zonder lange wachttijden gegarandeerd wordt. Het station is reeds opengegaan voor diesel. Vanaf vandaag kan men er ook voor LNG terecht.

Van der Schuit: “Met dit nieuwe station bouwen we verder aan een Europa-dekkend LNG-netwerk. In België is dat nu op orde, maar ook daar zullen we komend jaar nog meer stations toevoegen. Dat is een extra stimulans voor ondernemers in het zwaar goederenverkeer om over te stappen op duurzamer wegtransport.”

G&V Energy Group klaar voor de duurzame transitie

Transporteurs worden steeds meer geconfronteerd met prominente vraag van klanten om hun transport zo duurzaam mogelijk te maken. Daarom gaat G&V samen met hen steevast opzoek naar de meest passende en langdurige oplossing. Hetzij klassieke – of alternatieve brandstoffen (zoals LNG of EV), maar vaak is het de slimme combinatie van beiden die het duurzaamst blijkt.

“Op vraag van heel wat grote transporteursklanten, werd deze locatie in Meer gerealiseerd.  Deze locatie ligt op één van de belangrijkste verkeersassen voor transit transport door België.”, aldus Xavier Dewulf, CEO van G&V Energy Group. “Bij zwaar vervoer kan LNG momenteel nog steeds de beste oplossing bieden op deze vraag. Naast deze locatie staan dit en volgend jaar nog enkele belangrijke locaties op de planning, waaronder Zellik en Waregem die openen in september.”

Onderdeel Europees CEF-programma

Het station in Meer/Hoogstraten is, net als die in Antwerpen en Habay, onderdeel van het BIOLNG4EU project. Dit wordt voor 50 procent gefinancierd uit het Connecting Europe Facility programma dat een verdere uitrol van (bio-)LNG in het wegtransport stimuleert. Als onderdeel van dit project investeert Rolande de komende jaren ook in de productie van bio-LNG.