Dieseltruck,differentfuel

HVO: een duurzaam alternatief voor diesel

HVO is een duurzaam alternatief voor diesel: het is fossielvrij én bespaart tot 90% CO2 ten opzichte van reguliere diesel. Je tankt HVO op tientallen locaties in Nederland. Gewoon in je dieseltruck en met je tankpas van Rolande. Dit maakt HVO een laagdrempelig en fossielvrij alternatief voor reguliere diesel. Omdat er geen investering nodig is in een nieuwe truck, kan jouw organisatie door het tanken van HVO vandaag nog beginnen met de transitie naar duurzaam transport.

Rolande tankpas

The green way or no way

Wij geloven dat het transport duurzamer kan en moet. Om internationale duurzaamheidsdoelstellingen te behalen, maar natuurlijk ook omdat het beter is voor onze planeet. Om jouw organisatie te helpen vergroenen, zijn wij altijd op zoek naar nieuwe alternatieven voor fossiele brandstoffen. Naar nieuwe kansen om verduurzaming – fossielvrij en betaalbaar – een plekje te geven in jouw organisatie.

We zien voor de toekomst veel kansen voor rijden op elektriciteit en/of waterstof. Maar nu staat de toepassing van waterstof in de kinderschoenen, de technologie is nog volop in ontwikkeling. Elektrische voertuigen zien we wel al steeds meer in het straatbeeld, maar ook op dit vlak is doorontwikkeling van techniek en infrastructuur nodig. Met HVO kun je nú duurzame stappen zetten. Net als met Bio-LNG. Door beschikbare, schaal- en betaalbare kansen te benutten, gaan we samen – stap voor stap – op weg naar net zero-emissie.

Dit is HVO

HVO staat voor Hydrotreated Vegetable Oil. Het wordt gemaakt van plantaardige afval- en restoliën en vetten, denk bijvoorbeeld aan gebruikt frituurvet. Dat wordt met waterstof bewerkt (hydrotreated), om het geschikt te maken als brandstof. Hierdoor ontstaat een product dat qua samenstelling sterk lijkt op fossiele diesel, maar zonder daarvoor daadwerkelijk fossiele grondstoffen te gebruiken.

HVO is verkrijgbaar in verschillende blends maar bij Rolande kiezen we ervoor om alleen de volledig fossielvrije variant HVO100 aan te bieden.

ISCC-certificaat

Het is belangrijk dat de keten van de hernieuwbare brandstoffen volledig transparant is en goed gecontroleerd wordt. Alleen dan kan je als aanbieder namelijk garanderen dat afvalstromen op de juiste manier ingezet worden én het product echt bijdraagt aan CO2-reductie en verduurzaming. Rolande koopt daarom HVO in bij partners met een internationaal keurmerk: de ISCC-certificering. Product en leverancier worden beoordeeld op duurzame productie, beheer, traceerbaarheid en broeikasgasreductie.

De voordelen van HVO

  • 100% fossielvrij
  • Bruikbaar in jouw bestaande dieseltruck
    (met EURO 6 dieselmotor), actieradius vergelijkbaar
  • Een vermindering van CO2-uitstoot tot 90%
  • Er komen minder stikstofoxiden (NOx) en fijnstof vrij
  • Geurloos

Jouw weg naar een duurzaam wagenpark

HVO is direct beschikbaar op tientallen locaties in Nederland. Daarmee hebben we in Nederland direct een dekkend netwerk. Momenteel tank je met de Rolande-kaart HVO op partnerlocaties. Daarnaast investeren we in onze eigen tankinfrastructuur, waardoor HVO in de toekomst ook op onze eigen Rolande-stations getankt kan worden.

Jouw tankpas van Rolande is multi-inzetbaar voor duurzame brandstoffen. Naast HVO kan je er natuurlijk ook LNG en Bio-LNG mee tanken. We werken ook aan laadpunten om elektrische trucks op te laden op onze tanklocaties. Dat maakt Rolande dé partner voor duurzame transporteurs en verladers.

Heb jij nog geen tankpas van Rolande? En wil je wel met ons op weg naar zero-emissie?

Zet vandaag de stap naar fossielvrij wegtransport
en een schonere wereld

Rolande is dé partner die samen met jou de weg kan uitstippelen naar fossielvrij, CO2-neutraal transport. We helpen jou om je duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Én met duurzame brandstof voor je wagenpark. Ben je benieuwd hoe we jouw organisatie op weg kunnen helpen?