Wat levert een LNG truck u op?

Geplaatst op

25/07/2016

Categorie

Nieuwsberichten

Mogelijk meer dan u denkt! Total Cost of Ownership (TCO) van een truck wordt bepaald door aanschafprijs, restwaarde, rente, onderhoudskosten en brandstofkosten. De aanschafprijs van een LNG truck is hoger dan van een vergelijkbare diesel truck. De hogere prijs wordt in de meeste gevallen ruimschoots gecompenseerd door lagere brandstofkosten. Het verbruik van een LNG truck is namelijk gemiddeld 10% lager dan een vergelijkbare diesel truck.

Voorbeeld

Een voorbeeld: waar een diesel op 28,5 liter per 100 kilometer uitkomt, ligt het verbruik van een LNG truck op zo’n 26 kilogram per 100 kilometer. Daarnaast is de prijs van een kilo LNG ongeveer 12 cent lager in vergelijking tot een liter diesel. Dit geeft bij elkaar een aanzienlijke besparing in TCO vanaf 80.000 kilometer per jaar.

Ervaringscijfers

Deze cijfers zijn gebaseerd op ruim 52 miljoen LNG kilometers die inmiddels door ruim 170 IVECO trucks in totaal zijn gemaakt. Een LNG truck is dus niet alleen een schone truck, het geeft u ook nog eens de mogelijkheid uw kosten aanzienlijk te verlagen!  Wilt u weten wat uw TCO kan zijn? Informeer dan bij uw contactpersoon bij Rolande.