Dortmund is derde Duitse LNG-station voor Rolande

Geplaatst op

28/01/2021

Categorie

Nieuwsberichten, Persberichten

Rolande, de Nederlandse pionier en marktleider op het gebied van vloeibaar aardgas (LNG), heeft zijn derde LNG-station in de Bondsrepubliek geopend. Ook het vierde station, in Lübeck, is reeds in aanbouw. “Belangrijke stappen op weg naar klimaatneutraal zwaar goederenverkeer”, aldus Jolon van der Schuit, CEO Rolande.

Eerste drie stations in Duitsland

“Ondanks een uitdagend jaar vanwege de pandemie is het ons gelukt om, samen met onze partners, een start te maken met onze eerste drie stations in Duitsland”, licht Van der Schuit toe. “Daar komen er dit jaar nog eens tien bij, onder andere in Lübeck, Grasdorf, Ziesar en Hamburg. Samen met onze vijftien stations in Nederland en België bouwen we zo verder aan een Europa-dekkend LNG-netwerk. Alle stations zijn geschikt voor bio-LNG. Daarmee dragen we bij aan de doelstelling van de Europese Commissie om in 2030 klimaatneutraal te opereren. We denken dat zwaar goederenverkeer dit, onder andere door de inzet van bio-LNG, reeds in 2025 kan bereiken.”

Het tankstation in Dortmund

Het tankstation in Dortmund ligt aan verkeersknooppunt B236, bij de Dortmunder Autobahnring en is een openbaar 24/7 zelfbedieningsstation met twee liquefied natural gas (LNG)-pompen. De capaciteit bedraagt 150 voertuigen per dag, waardoor een snelle tankbeurt zonder lange wachttijden is gegarandeerd.

LNG station Dortmund