NIBC Investment Partners investeert door in groei Rolande voor verduurzaming wegtransport

Geplaatst op

25/11/2021

Categorie

Nieuws, Nieuwsberichten

Een substantiële vervolginvestering van NIBC Investment Partners, zorgt ervoor dat Rolande zijn activiteiten op het vlak van het verduurzamen van zwaar goederenvervoer kan versnellen. Het Tilburgse bedrijf, dat in Nederland al marktleider op het gebied van LNG en bio-LNG voor vrachtwagens is, bouwt hiermee verder aan een Europa-dekkend LNG-netwerk.

Sinds 2011 is vloeibaar aardgas (LNG) in Nederland beschikbaar als brandstof voor trucks. Met deze brandstof kunnen CO2-emissies al tot 20 procent gereduceerd worden ten opzichte van diesel. Door LNG te maken van biogas uit gecertificeerde afvalstromen, zoals organisch huishoudelijk afval, mest, slib of landbouwafval, ontstaat bio-LNG. Hiermee bespaart zwaar wegtransport 99,8 procent aan CO2-uitstoot ten opzichte van diesel. Daarnaast zijn LNG-vrachtwagens veel stiller.

20 tankstations

“Inmiddels beschikken we over twintig tankstations in Nederland, België en Duitsland”, licht Jolon van der Schuit, CEO van Rolande toe. “Mede dankzij deze extra investering van NIBC Investment Partners gaan we dat in 2022 uitbreiden naar boven de dertig. Bovendien zijn we onze eigen productiefaciliteiten voor lokaal bio-LNG aan het opzetten. Samen zorgen we voor een duurzame toekomst voor zwaar wegtransport.”

“Sinds onze eerste investering in 2019, zien we dat de markt voor LNG-trucks sterk is blijven groeien”, vult Mathijs Voogt van NIBC Investment Partners aan. “We steunen Rolande graag in hun belangrijke bijdrage aan de energietransitie. Het bedrijf is een prachtig voorbeeld van een innovatieve onderneming die goed past binnen onze investeringsstrategie en waar we graag in blijven investeren.”