Rolande breidt zijn Duitse LNG-netwerk uit met nieuw tankstation voor trucks in Ziesar nabij Berlijn

Geplaatst op

25/09/2023

Categorie

Nieuws, Nieuwsberichten, Persberichten

  • Truckstation pal naast Autobahn 2 ligt zeer strategisch op een belangrijke transportas
  • De opening is een belangrijke stap op weg naar fossielvrij Noord-Zuid en Oost-West goederentransport

Rolande, een pionier en expert in duurzaam wegtransport met een focus op bio-LNG (liquefied natural gas), heeft vandaag een nieuw tankstation met twee LNG-pompen geopend in Ziesar nabij Berlijn. Het tankstation (Am Seehagen 7) pal naast Autobahn 2 ligt zeer strategisch op een belangrijke route voor Oost-West en Noord-Zuid goederentransport voor de Baltische Zee- en Noordzeeregio.

Duits LNG-netwerk

Het zojuist geopende truckstation is het zevende Duitse LNG-station van Rolande. Net zoals bij zijn andere locaties heeft de aanbieder van Bio-LNG het bedrijfsterrein gehuurd van International Diesel Service (IDS), een Europese aanbieder van tankpassen en brandstof. Het openbare zelfbedieningsstation in Ziesar in de deelstaat Brandenburg is 24/7 geopend en vervult een sleutelrol bij het op de kaart zetten van LNG als milieuvriendelijke brandstof. Met zijn grote entree en uitgang is het truckstation ideaal geschikt voor zware vrachtwagens. Dit maakt het makkelijker voor klanten om brandstof bij te vullen. De futuristische architectuur is speciaal aangepast aan de functionele eisen van LNG-trucks. De tankstations van Rolande nemen een belangrijke rol in binnen het bestaande Duitse LNG-netwerk, dat volgens het Duitse energieagentschap DENA momenteel 152 publieke tankstations omspant. Rolande treedt daarnaast op als strategische partner voor klanten met hun eigen wagenpark, expediteurs en transportbedrijven die willen overstappen op hoogcalorisch LNG of Bio-LNG.

Beschikbaarheid van Bio-LNG

Met de opening van het truckstation in Ziesar boekt de aanbieder van Bio-LNG belangrijke vooruitgang met het opzetten van een pan-Europees LNG-netwerk. Het bedrijf heeft in Nederland en België al een landelijk dekkend netwerk gerealiseerd. Het plan is om in Duitsland voor het einde van het jaar nog meer locaties te openen. Om de beschikbaarheid van LNG en Bio-LNG voor transportbedrijven te optimaliseren zet Rolande zijn groeitraject voort en investeert het voortdurend in nieuwe tankstations in België, Duitsland en Nederland.

De uitbreiding van ons netwerk blijft belangrijk in de verduurzaming van goederentransport”, zegt Jolon van der Schuit, de CEO van LNG-pionier Rolande. “Bio-LNG is een volledig fossielvrij en circulair product. Het levert een besparing op tot 100 procent CO2-uitstoot ten opzichte van diesel. Door rijden op Bio-LNG op grotere schaal mogelijk te maken, dragen we samen met onze klanten bij aan de doelstelling van de Europese Commissie om in 2030 in deze sector klimaatneutraal te opereren.”