Rolande neemt ENN Clean Fuels BV over!

Geplaatst op

03/07/2017

Categorie

Nieuwsberichten

Rolande neemt ENN Clean Fuels BV over en voegt daarmee de LNG tankstations in Zaandam en Oss aan haar netwerk toe. Hiermee breidt het LNG-netwerk van Rolande zich uit van zes naar acht stations verdeeld over heel Nederland en wordt de marktpositie van Rolande verder versterkt.

Leverancier en producent van (bio-)LNG

Rolande is als leverancier van (bio-)LNG en producent van bio-LNG zeer verheugd met de overname van de twee LNG-stations. CEO Jolon van der Schuit: “De overname van de ENN-stations ligt in lijn met ons strategische plan om onze marktpositie in Nederland verder te versterken de komende jaren. Als LNG-specialist weten we als geen ander dat de LNG-markt in Nederland nog relatief klein is en dat er veel focus nodig is om LNG én bio-LNG sterk in de markt te zetten. We zijn ervan overtuigd dat transport groener kan en moet. Als huidige marktleider streven we er naar dit voor elkaar te krijgen door onze klanten een landelijk en uiteindelijk Europees dekkend LNG-netwerk te kunnen aanbieden. Daarnaast zijn we al zeer actief om het LNG te vergroenen naar een ‘bio-versie’ genaamd bio-LNG. Ook op dit gebied zullen we op korte termijn de nodige groei gaan realiseren.”

ENN Clean Fuels BV

ENN Clean Fuels BV is een dochteronderneming van ENN Energy Holdings Limited, een leidende ‘clean energy’ distributeur die zich met name toelegt op distributie van aardgas in China. LNG (Liquefied Natural Gas) is op dit moment het meest eco-vriendelijke alternatief voor diesel in de transportsector dat direct toepasbaar is in de zeer efficiënt georganiseerde transportwereld. LNG wordt daarom gezien als één van de meest veelbelovende alternatieve brandstoffen voor de transitie naar schoon transport. Vrachtwagens die op LNG rijden zijn stiller en hebben een lagere uitstoot van fijnstof, NOx en CO2. Bio-LNG is LNG dat volledig geproduceerd wordt uit afval, mest of slib. Hiermee wordt de CO2 uitstoot van trucks nagenoeg nihil.