Rolande opent zijn achtste Duitse Bio-LNG-station in Himmelkron nabij Bayreuth

Geplaatst op

18/12/2023

Categorie

Nieuws, Nieuwsberichten

  • Tankstation ligt pal naast de strategisch belangrijke Autobahn 9 tussen München en Berlijn
  • De opening is een belangrijke stap op weg naar fossielvrij Noord-Zuid goederentransport

Rolande, pionier en expert in duurzaam wegtransport met een focus op Bio-LNG (Bio-liquefied natural gas), heeft een nieuw Bio-LNG-tankstation geopend in Himmelkron nabij Bayreuth. Dit tankstation heeft twee pompen waar vrachtwagenchauffeurs Bio-LNG kunnen tanken en daarmee hun CO2-uitstoot kunnen reduceren. Het station is zeer strategisch gelegen op een belangrijke route voor Noord-Zuid goederentransport van Scandinavië naar de Middellandse Zee. De opening van deze locatie (Frankenring 4b) langs de Autobahn 9 tussen München en Berlijn betekent een belangrijke uitbreiding van het openbare netwerk van Bio-LNG-stations van Rolande in Duitsland.

Het zojuist geopende tankstation is het achtste Bio-LNG-station van Rolande in Duitsland. Zoals bij eerdere locaties heeft Rolande het bedrijfsterrein gehuurd van International Diesel Service (IDS), een Europese aanbieder van tankpassen en brandstof. Het openbare zelfbedieningsstation in het Beierse Himmelkron is 24/7 geopend en vervult een sleutelrol bij het op de kaart zetten van Bio-LNG als milieuvriendelijke brandstof. Met zijn grote entree en uitgang is het tankstation ideaal voor zware vrachtwagens. Dit maakt het makkelijker voor klanten om brandstof te tanken. De futuristische architectuur is speciaal aangepast aan de functionele eisen van Bio-LNG-vrachtwagens. De tankstations van Rolande nemen een belangrijke rol in binnen het bestaande Duitse Bio-LNG-netwerk, dat volgens het Duitse energieagentschap DENA momenteel 157 publieke tankstations bevat. Rolande treedt daarnaast op als strategische partner voor CO2-reductie in het zware wegtransport.

Met de opening van het tankstation in Himmelkron boekt de aanbieder van Bio-LNG belangrijke vooruitgang met het opzetten van een pan-Europees LNG-netwerk. Het bedrijf heeft in Nederland en België al een landelijk dekkend netwerk gerealiseerd en het plan is om in Duitsland nog meer locaties te openen. Om de beschikbaarheid van LNG en Bio-LNG voor transportbedrijven te optimaliseren, investeert Rolande voortdurend in nieuwe tankstations in deze drie landen.

“Bio-LNG is de perfecte brandstof voor zware vrachtwagens. Het draagt bij aan een besparing van CO2-uitstoot tot 100 procent ten opzichte van diesel, en alle gebruikte grondstoffen zijn volledig traceerbaar”, zegt Jolon van der Schuit, de CEO van LNG-pionier Rolande. “Bio-LNG biedt daarnaast tal van andere voordelen. Het wordt gewonnen op basis van lokale afvalstromen en draagt daarmee bij aan de circulaire economie. De actieradius is vergelijkbaar met die van traditionele brandstoffen en de korte tankbeurten maken een efficiënte afhandeling van dagelijkse transporttaken mogelijk.”