Scandinavian Biogas breidt overeenkomst met Rolande uit

Geplaatst op

28/10/2021

Categorie

Nieuws, Nieuwsberichten

“We gaan vloeibaar biogas leveren aan trucks in Nederland, België en Duitsland”

Scandinavian Biogas heeft de overeenkomst met Rolande verlengd voor leveringen van vloeibaar biogas op basis van afval (Bio-LNG). Rolande levert vloeibaar aardgas (LNG) en Bio-LNG aan haar klanten. Dit gaat via een netwerk dat bestaat uit 20 eigen stations in Nederland, België en Duitsland. De komende jaren zal dit netwerk verder worden uitgebreid. Voor Scandinavian Biogas vervangt het volume van deze overeenkomst een andere, eerder aangekondigde overeenkomst.

Er is een groeiende vraag, vooral van transportbedrijven die hernieuwbare brandstoffen willen gebruiken. In Europa bestaat het meeste voertuiggas uit aardgas op fossiele basis, maar klanten van transportbedrijven vragen in toenemende mate om meer hernieuwbaar biogas in de brandstofmix.

Eerste grote internationale levering van vloeibaar biogas

In 2022 beginnen de leveringen vanuit Scandinavian Biogas in Zweden en Noorwegen voor hoofdzakelijk levering aan de Nederlandse en Duitse markt. De leveringen zijn voor meerdere jaren en in totaal 90 GWh Bio-LNG per jaar. Ter vergelijking: 90 GWh Bio-LNG komt overeen met het jaarverbruik van meer dan 200 vrachtwagens die 100.000 kilometer per jaar rijden. Of 15.000 auto’s die 10.000 kilometer per jaar rijden.

Scandinavian Biogas heeft de afgelopen jaren grote investeringen gedaan in vloeibaar biogas. Vloeibaar biogas is biogas dat vloeibaar wordt gemaakt door het te bevriezen tot min 162oC . Als vloeistof neemt het gas slechts een zesde van de ruimte in beslag. Dit betekent een aanzienlijk efficiëntere opslag en transport en een ideale biobrandstof voor vrachtwagens, veerboten en industriële toepassingen. De investeringen in vloeibaar biogas hebben verschillende bedrijven in Europa aangetrokken.

“Deze samenwerking is uitstekend en bewijst dat onze visie juist is. We merken een grote interesse in vloeibaar biogas bij veel spelers in Europa. De Europese gasorganisatie NGVA heeft als doel gesteld dat er in 2030 280.000 zware vrachtwagens in Europa op gas rijden. Ik denk dat we hier in de toekomst nog veel meer van zullen zien. Er zijn in Europa al meer dan 400 tankstations voor vloeibaar gas (LNG en Bio-LNG) en het netwerk wordt in hoog tempo uitgebreid.” Zegt Matti Vikkula, CEO van Scandinavian Biogas.

“We kijken ernaar uit om binnenkort meer Bio-LNG aan onze klanten aan te bieden. De vraag van klanten neemt toe nu we zien dat steeds meer bedrijven milieubewust worden. De samenwerking met Scandinavian Biogas is nog maar net begonnen”, aldus Jolon van der Schuit, CEO bij Rolande.

http://www.scandinavianbiogas.com